ibizahousefinderz.com

Algemene informatie

Share/Save

Vele barretjes en clubs met een heftig nachtleven is het eerste beeld dat Ibiza bij velen oproept. Toch zijn er op Ibiza ook prachtige baaien met stille stranden, restaurants waar je verrukkelijk kunt eten, bijzondere vakantiehuizen en pittoreske dorpen waar de tijd lijkt stil te staan.

Op het eerste gezicht lijkt Ibiza veel op andere Spaanse eilanden. Zonnig, in de zomer droog en stoffig, druk en niet wezenlijk anders dan Mallorca of de Canarische Eilanden. Maar schijn bedriegt. Na één dag weet je al dat Ibiza anders is. De bonte mengeling van mensen, het afwisselende landschap, de bijzondere vakantiehuizen en de heerlijke restaurants zorgen ervoor dat je meteen verliefd wordt op Ibiza. Ook de kleine oppervlakte van het eiland heeft een bijzondere charme. De zee is nooit ver weg, afstanden zijn niet groot en er zijn genoeg rustige plekken en stille baaien waar nauwelijks toeristen komen en ook restaurantjes die nog ‘niemand’ heeft ontdekt.

Nergens is het zo makkelijk om mensen te ontmoeten als op Ibiza. In de jaren zestig werd het eiland een hippie-paradijs, mede dankzij de tolerantie van de plaatselijke bevolking. Die bijzondere sfeer van openheid en verdraagzaamheid is er nog steeds, op Ibiza is iedereen welkom. Geen wonder dat het van oudsher een kunstenaarseiland is. Vooral in het voor- en najaar kun je in alle rust genieten van de intense geuren en kleuren. Langs de grillige kust van Ibiza vind je prachtige stranden en sfeervolle restaurants. Op Ibiza wordt ‘Eivissinc’ gesproken, een Catalaans dialect. De spelling van plaatsnamen op kaarten kan varieren, soms wordt de Catalaanse plaatsnaam vermeld, andere keren staan namen in het dialect van Ibiza.

Welkom op Ibiza, welkom op ¨La Isla Blanca¨